Legeret blomkålssuppe
Denne vegetariske blomkålssuppe med fløde er både smagfuld og energirig. Suppen tilsættes pasteuriseret æggeblomme før servering, som giver ekstra protein.
Ingredienser
- 200 g blomkål
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 5 g smør
- 1/2 spsk hvedemel
- 1 1/2 dl piskefløde
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- salt og hvid peber
Sådan gør du:
Del blomkålen i små buketter. Kog dem i grøntsagsbouillonen ved svag varme i ca. 15 min.
Blend suppen.
Rør smør og hvedemel sammen til en smørbolle. Tilsæt smørbolle og piskefløde til den kogende suppe under omrøring.
Rør æggeblommer og 1 knivspids salt sammen med lidt af suppen. Tag suppen af varmen, og rør æggemassen i.
Smag til med salt og hvid peber.